Een goede omschrijving in enkele woorden: creatief, leergierig en energiek. 

Energie krijg ik omdat ik plezier heb in de dingen die ik doe. Creativiteit vind ik in het dagelijkse leven en de reizen die ik heb gemaakt of nog wil maken.

Ik ben geboren en opgegroeid in Froombosch (Slochteren). In 1978 heb ik een opleiding aan de Mode Vakschool in Groningen gevolgd. Daarna heb ik verscheidene jaren bij grote banken en verzekeringsmaatschappijen gewerkt.  In het millenniumjaar 2000 heb ik mijn creativiteit opnieuw opgepakt en sindsdien heb ik cursussen in edelsmeden, schilderen en het maken van (keramische) beelden en sculpturen gevolgd. Deze opleidingen waren aan het Kunstencentrum te Groningen en mijn docent voor keramische werk was Dick SwaakOok heb ik een jaar de opleiding voor klassieke schilderkunst in Groningen gevolgd. Sinds mei 2011 ben ik me volledig gaan richten op de kunst. 

De laatste jaren heb ik het schilderen en edelsmeden op een lager pitje gezet en ik ben me vooral gaan richten op het maken van beelden en sculpturen.  Mijn keramisch werk bestaat voornamelijk uit vrouwenfiguren in alle soorten en maten: van groot tot klein en van slank tot dik. Verschillende soorten nabewerking zoals glazuren, met verf behandelen en raku stoken zit bij mijn werk. Raku stoken doe ik bij een collega kunstenares in Hoogezand die ruimte en materiaal heeft voor dit aparte stookproces. Bij en met haar geef ik af en toe ook workshops beelden maken. 

Een andere vorm van beelden maken is het verwerken van speksteen. Dit is een zachte steensoort die je door middel van vijlen en schuren in elke gewenste vorm kunt brengen. De vorm van de ruwe steen geeft vaak al aan welk eindproduct er uitkomt. 

In 2013 heb ik twee exposities gehouden. Één in Kropswolde (Hoogezand) samen met een collega kunstenaar in edelsmeden en één in Galerie HOP in Delfzijl. In 2015 werd mijn werk geëxposeerd in het Ommelander Ziekenhuis opnieuw in Delfzijl. De meest recente vond plaats in juli en augustus 2017 in De beeldentuin annex theeschenkerij in Eenumermaar (Zeerijp).  Daarnaast wordt mijn werk verkocht op kunstmarkten en in gespecialiseerde keramiekshops.

Ik hoop dat u van mijn creativiteit kunt genieten en dat u er net als ik een positief gevoel aan overhoudt.

Ans Pelgrim